ГОЛОВНАГАРЯЧІ НОВИНИРосія здійснює в Криму спецпідготовку журналістів, яких відправляє на Донбас

Росія здійснює в Криму спецпідготовку журналістів, яких відправляє на Донбас

5 февраля 2020
Росія здійснює в Криму спецпідготовку журналістів, яких відправляє на Донбас

Росія здійснює на території окупованого м. Севастополь АР Крим спецпідготовку журналістів, яких відправляє на Донбас та у інші зони бойових дій.

Про це стало відомо, після скандалу з побиттям та знущанням над журналістом агентства «Россия сегодня» Святославом Павловим. Навчально-практичні курси "Бастіон" організовує Спілка журналістів Москви за участю міністерства оборони РФ. Сертифікат цього тренінгу необхідний для того, щоб отримати акредитацію співробітника ЗМІ для роботи в зоні бойових дій.

"Бастіон" існує з 2006 року. Восени 2019 року щорічні курси проходили у військовій частині в Севастополі АР Крим. Під час курсів співробітник інформаційного агентства отримав закриту черепно-мозкову травму, струс мозку, забої м'яких тканин голови і множинні садини під час відпрацювання екстремальних сценаріїв військовослужбовцями РФ. Він вимагав покарати причетних до проведення тренінгу, оскільки під час курсів військові принижували і били його, і в результаті навчання закінчилося для журналіста травмами.

Але, слідчий комітет РФ відмовився порушувати справу про перевищення посадових повноважень проти організаторів і виконавців курсів "Бастіон" для військових журналістів.

Ось так в Росії дотримуються прав та свобод журналістів, та й людини взагалі.

За матеріалами BBC.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!