ГОЛОВНАГАРЯЧІ НОВИНИРосія відповідатиме за фінансування тероризму та расову дискримінацію

Росія відповідатиме за фінансування тероризму та расову дискримінацію

3 марта 2020
Росія відповідатиме за фінансування тероризму та расову дискримінацію

Міжнародний Суд ООН в Гаазі підтвердив свою юрисдикцію у розгляді позову України до РФ та відхилив заперечення Росії, яка вимагала закрити справу.

Міжнародний суд ООН розглянув скарги РФ у справі України проти Росії щодо порушення РФ Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму. У частині порушення РФ Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму суд 13 голосами проти трьох відхилив заперечення російської сторони про відсутність юрисдикції розглядати справу і вирішив прийняти до розгляду по суті вимоги України, повідомляють "Українські новини".

Крім того, у рішенні зазначено, що також були відхилені заперечення РФ про відсутність юрисдикції у частині порушення Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації. Це рішення Міжнародного суду ООН означає, що він розглядатиме справу по суті. При цьому міждержавна суперечка через порушення конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму розглядатиметься вперше.

Нагадаємо, Україна ініціювала позов проти Росії на початку 2017 року і вимагала відшкодувати збитки за систематичні порушення обох згаданих конвенцій. У квітні 2017 року Міжнародний суд ООН визнав свою юрисдикцію у справі Україна проти Росії, попри наполягання Москви, що він не має повноважень розглядати вимоги Києва. Судді, зокрема, проаналізували, чи виконав Київ усі процедурні вимоги конвенцій і констатували, що всі спроби України розв'язати спірні питання шляхом переговорів були марними.

За матеріалами DW.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!