ГОЛОВНАГАРЯЧІ НОВИНИРосія робить спроби зняти з себе міжнародні санкції

Росія робить спроби зняти з себе міжнародні санкції

23 апреля 2020
Росія робить спроби зняти з себе міжнародні санкції

Російська Федерація продовжує спроби “протягнути” через Генеральну асамблею ООН резолюції щодо послаблення у зв’язку з коронавірусом міжнародних санкцій. Про це інформує ASPI news.

 

Під прикриттям боротьби з пандемією коронавірусу Росія 22 квітня вдруге подала на розгляд ООН проект резолюції щодо скасування міжнародних санкцій, однак українська сторона його - теж удруге - заблокувала. Про це у четвер, 23 квітня, повідомив міністр зовнішніх справ України Дмитро Кулеба.

 

За словами Кулеби, Україну в її намаганні заблокувати спроби Росії послабити санкції знову підтримали низка дружніх країн. Міністр пообіцяв, що представники нашої держави в ООН будуть додержувати такої політики й надалі.

 

Зазвичай Російська Федерація завжди блокує резолюції в ООН, які не відповідають її інтересам. Так вона робила і робить з резолюціями щодо Сирії, Донбасу і Криму. Тепер у такий же спосіб Україна перешкодила Росії використати ситуацію з пандемією, щоб зняти санкції.

 

Раніше ASPI news повідомляло, що ООН прогнозує тяжкі наслідки фінансової кризи через пандемію коронавірусу. Кількість бідних у світі може зрости на півмільярда.

 

Також стало відомо, що п’ять країн Євросоюзу закликали Росію виконати резолюцію Радбезу ООН. Росія повинна почати співпрацювати щодо розслідування справи про збиття рейсу MH17 над Донбасом.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!