ГОЛОВНАГАРЯЧІ НОВИНИРосія була розгромлена в Радбезі ООН через війну в Україні

Росія була розгромлена в Радбезі ООН через війну в Україні

20 февраля 2020
Росія була розгромлена в Радбезі ООН через війну в Україні

У вівторок, 18 лютого, Рада Безпеки ООН провела засідання в зв'язку з п'ятою річницею Мінських домовленостей, яке відбулося з ініціативи Росії.

 

Засідання почалося о 22:00 за Києвом і тривало майже три години. Москва активно звинувачувала Україну у війні на Донбасі, намагаючись виставляти нахабні ультиматуми. Однак результат дискусії виявився ганебним для РФ, оскільки інші дипломати розгромили її представника за брехню і цинізм. США, Британія, Франція, Німеччина, Естонія та інші країни висловили підтримку Україні, рішуче засудивши підлі провокації Путіна і його маріонеток на Донбасі.

 

А представник України Сергій Кислиця пояснив присутнім, як РФ перетворила Донбас за "землю страху". 23:57 – Україна на засіданні Радбезу ООН 18 лютого звинуватила Росію в продовженні підлої і цинічної війни на Донбасі. Заступник глави МЗС Ураїни Сергій Кислиця розповів про підлий напад окупантів на бійців ЗСУ на Луганщині в річницю боїв за Дебальцеве. "22-річного Максима вбили сьогодні російські кулі. Моєму синові приблизно стільки ж років. За шість років понад 13 тисяч людей загинули! Донбас став землею страху і терору, економіка зруйнована, понад 3,4 мільйона людей потребують допомоги. Ця територія вже стала однією з найбільш замінованих в світі!" – сказав дипломат. "Це війна! Єдина, яка триває в Європі. З застосуванням зброї та боєприпасів, які постачає РФ. Тому обмежують доступ ОБСЄ до українсько-російського кордону. Росія щоразу переводить стрілки на Україну, закликаючи вести переговори з "Л/ДНР". Але хто вони? Наскільки місцевими є ватажок Донецька Пашков – громадянин РФ, віцегубернатор Іркутської області?" – сказав Кислиця. За його словами, зараз діалог із Москвою – шлях в нікуди або просто пастка. "Росія намагається виставити жертву агресора агресором, що є однією з відмінних рис інформаційної війни проти України. Ці марні спроби спотворити правду можна було б сприймати як безпорадні і смішні, якби не пам'ять про загиблих співвітчизників, пам'ять про героїв Майдану..." – додав він.

 

23:45 – Представник Франції назвав 6-річну війну в Україні "найбільш смертоносним випробуванням європейського континенту". "Ми не можемо погодитися з тим, щоб конфлікт, який забрав життя вже понад 13 тисяч людей, затягувався", – сказав француз. Він закликав Росію скористатися своїм впливом на сепаратистів, щоб домогтися повного здійснення Мінських домовленостей.

 

23:28 – Представник Естонії заявив, що Росія продовжує порушувати Мінські домовленості. "Російські ініціативи за призовом українських громадян в армію і видачі паспортів РФ призводить до ескалації конфлікту", – заявив естонець. Він закликав росіян негайно вивести свої війська з території України і припинити підтримувати маріонеток на Донбасі.

 

23:15 – Індонезія закликала всі сторони припинити бойові дії й утриматися від провокацій. "Проявляйте максимальну стриманість, заохочуйте мирне вирішення і дотримуйтесь світового права!" – заявив представник країни.

 

23:05 – представниця Британії підтримала мирні ініціативи Зеленського і яскраво відповіла російському дипломату, назвавши його слова "вигадкою з казки". "Росія, замість того, щоб стримувати своїх маріонеток, надає їм особовий склад і техніку. Нічого не робить, щоб безпечно доставляли гуманітарну допомогу на Донбас. Єдина мета РФ – підірвати суверенітет і територіальну цілісність України. Вони хочуть, щоб Москва, а не самі українці, визначали майбутнє України", – заявила вона. Дипломатка додала, що вибори на Донбасі можуть відбутися лише в разі припинення вогню, допуску спостерігачів ОБСЄ і виведення російських військ з України.

 

22:53 – представник Німеччини також виступив на підтримку України і заявив про невиконання пунктів Мінських домовленостей російською стороною і сепаратистами. Він також наголосив на повнійзалежності терористів Донбасу від російської влади.

 

22:45 – представниця США наголосила на незаперечній позиції Сполучених Штатів: вони не визнають і не визнаватимуть анексію Росією Криму, санкції проти РФ будуть доти, поки Україна повністю не 22:35 – представник РФ Василь Небензя взяв слово, звинувативши Україну в русофобії, розкритикувавши Захід і заявивши, що стороною конфлікту є не Росія, а "республіки Донбасу".

 

У СММ ОБСЄ підрахували, що з початку року було зафіксовано 647 порушень режиму припинення вогню з використанням терористами забороненого "Мінськом" озброєння.

 

 

20 лютого, відбудеться пленарне засідання 74-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН щодо пункту порядку денного "Ситуація на окупованих територіях України". Як повідомляє пресслужба МЗС України, проведення дебатів на цю тему стане важливим результатом зусиль України щодо протидії тривалій агресії РФ і деокупації частини території нашої держави.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!