ГОЛОВНАГАРЯЧІ НОВИНИРекордна кількість коштів з держбюджету-2021 розрахована на соціальну допомогу

Рекордна кількість коштів з держбюджету-2021 розрахована на соціальну допомогу

29 октября 2020
Рекордна кількість коштів з держбюджету-2021 розрахована на соціальну допомогу

У проекті Державного бюджету на 2021 рік закладено рекордну кількість коштів на соціальну підтримку людей — більш ніж 323 млрд грн. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час чергового засідання Кабінету Міністрів України 28 жовтня. 

 

За підсумками засідання Уряд затвердив Стратегію цифрової трансформації соціальної сфери. За словами Прем’єр-міністра, цей документ допоможе комплексно реалізовувати зміни в соціальній сфері.

 

«Для громадян це означатиме спрощення процедур отримання допомоги і прозорість виплат. Ми нарешті повністю відійдемо від багатогодинних черг, бюрократії та тонн паперових документів. На порталі «Дія» буде створена Єдина система соціальної сфери, аби громадяни могли онлайн отримати всі соціальні послуги, які надаються державою. Ми будемо чітко розуміти, кому призначаються різні види соціальної допомоги, і збільшувати її тим, хто цієї допомоги дійсно потребує», — зазначив очільник Уряду.

 

Кабінет Міністрів також схвалив законопроект щодо внесення зміни до законодавства в частині пенсійного забезпечення та соціального захисту громадян похилого віку. Як відзначив Прем’єр-міністр, орієнтовна вартість програми становитиме 500 млн грн.

 

Крім того, Уряд затвердив постанову, що стосується роботи уповноваженого Кабінету Міністрів із прав осіб з інвалідністю. За словами Дениса Шмигаля, це рішення фактично розблокує роботу регіональних представників уповноваженого, зокрема в частині їх матеріально-технічного забезпечення.

 

«Раніше такі люди працювали на волонтерських засадах. Зараз робота практично не ведеться. Я впевнений, що наше сьогоднішнє рішення — це важливий крок для більш інклюзивної та справедливої країни», — підкреслив Глава Уряду.

 

Під час засідання Кабінет Міністрів також виділив 3,3 млн грн з резервного фонду державного бюджету на допомогу постраждалим від пожеж у Харківській області.

«Минулого місяця на Харківщині внаслідок пожеж згоріло більш ніж 20 будинків. Сьогодні Уряд виділяє кошти, щоб допомогти родинам, які втратили своє житло. Люди зможуть почати його відновлення. Як ми й обіцяли, українці, які зіштовхнулися з наслідками надзвичайних ситуацій та стихійних лих, обов’язково отримають підтримку держави», — наголосив Денис Шмигаль.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!