ГОЛОВНАГАРЯЧІ НОВИНИНа Рівненщині відкрили кримінальну справу щодо групи бурштинокопачів

На Рівненщині відкрили кримінальну справу щодо групи бурштинокопачів

12 июня 2020
На Рівненщині відкрили кримінальну справу щодо групи бурштинокопачів

За процесуального керівництва прокуратури області повідомлено про підозру 4 особам, за фактом незаконного придбання, перевезення та збуту каміння бурштину-сирцю (ч. 2 ст. 240-1 КК України), вчинених у складі організованої злочинної групи ( ч.3 ст. 28 КК України). Про це повідомляє прес-служба Прокуратури Рівненської області. 

 

В ході досудового слідства в учасників ОЗГ, яка діяла в Сарненському районі, вилучено близько 85 кг обробленого та необробленого каміння бурштину-сирцю різних фракцій, майже 6 кг виробів з бурштину-сирцю, близько 24 кг частково обробленого бурштину для подальшого виготовлення ювелірних прикрас, 4200 доларів США готівки та 4 мобільні телефони фігурантів, на яких містилася інформація, що підтверджує незаконну діяльність з придбання, перевезення та збуту каміння бурштину-сирцю – фотоматеріали та контактні номери осіб, яким здійснювався збут «сонячного» каміння.

 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими СУ ГУНП в Рівненській області. 

 

Довідково: за вчинення зазначених злочинів, санкцією ч. 2 ст. 240-1 КК України передбачено покарання у виді позбавлення волі від 4 до 7 років з конфіскацією майна.

 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!