ГОЛОВНАГАРЯЧІ НОВИНИЛюдей з інвалідністю безкоштовно навчатимуть ІТ-технологіям

Людей з інвалідністю безкоштовно навчатимуть ІТ-технологіям

7 февраля 2020
Людей з інвалідністю безкоштовно навчатимуть ІТ-технологіям

Міністерство соціальної політики разом з Громадською організацією «Прометеус» та Асоціацією «Інформаційні технології України» започаткувало соціальний проект «Ти можеш усе! Можливості безмежні!». Про це повідомляють на сайті Рівненської ОДА. 

 

Мета проекту — надати безкоштовні можливості навчання затребуваним професіям у сфері IT для людей з інвалідністю і після успішного тестування та отримання сертифікатів прийняти участь у конкурсах на вакантні посади у провідних IT компаніях України.

 

За словами Міністра соціальної політики Юлії Соколовської, «завдяки цьому проекту люди з інвалідністю зможуть пройти якісне навчання і отримати престижну затребувану на ринку професію у IT сфері за гідну платню».

 

«Наша мета — дати можливість цим людям жити новим життям, забезпечувати себе та родину. Для цього наші партнери створили курси, де провідні ментори з IT-компаній та викладачі провідних українських вишів будуть навчати їх затребуваних IT професій. Це дасть змогу зменшити різницю в оплаті праці для людей з інвалідністю та без, і значно покращить їх соціальний статус», — наголосила очільниця міністерства.

 

Проект триватиме наступні півроку у кілька етапів: з 5 лютого 2020 року відбувається реєстрація охочих взяти участь у проекті. Бажаючі можуть вже реєструватись на https://education.msp.gov.ua/ . Під час реєстрації учасники мають обрати обов’язкові два курси та кілька (від одного до трьох) додаткових, за власним бажанням.

 

Навчання розпочнеться з 5 березня 2020 року. Навчальний процес відбуватиметься протягом 14 тижнів, ще тиждень на складання тестів і отримання сертифікатів, а далі — конкурси на вакантні посади.

 

Організаційні питання стосовно навчання, курсів, термінів, умов — можна відправляти на електронну адресу edu@msp.gov.ua. Що стосується технічних питань, будь ласка, надсилайте повідомлення на адресу support@prometheus.org.ua.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!