ГОЛОВНАГАРЯЧІ НОВИНИДень гідності та свободи 2020

День гідності та свободи 2020

20 ноября 2020
День гідності та свободи 2020

День гідності та свободи – одне зі знакових офіційних свят у новітній історії України. Встановлене воно на честь двох знаменних і доленосних подій, які відбулися в Україні, – Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

Свято День гідності та свободи має сталу дату відзначання. Щороку це відбувається 21 листопада – в річницю початку Євромайдану.

Це свято можна назвати наступником Дня свободи, яке впродовж 2005-2011 років відзначалося 22 листопада на честь Помаранчевої революції.

Пам’ятну дату запровадили з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження й донесення до сучасного та майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події, які мали місце в Україні на початку XXI століття.

Українці вшановують патріотизм і мужність свої співвітчизників, які восени 2004-го та в листопаді 2013 – лютому 2014 року стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини й громадянина, національних інтересів Української держави та її європейського вибору.

У День Гідності та Свободи відбудуться державні заходи: покладання квітів до пам’ятників і місць поховання видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність України у ХХ столітті, загиблих під час Революції Гідності та російсько-української війни. 

У зв'язку із продовженням адаптивного карантину в Україні до 31 грудня та значне збільшення рівня небезпеки поширення Covid-19, Уряд рекомендує дотримуватись протиепідемілогічних заходів під час урочистостей та відмовитись від поїздок до інших регіонів України.
 

Детальніше читайте на УНІАН.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!