ГОЛОВНАГАРЯЧІ НОВИНИ30 мільйонів гривень вилучено за незаконний обіг алкоголю і тютюну на Рівненщині

30 мільйонів гривень вилучено за незаконний обіг алкоголю і тютюну на Рівненщині

18 февраля 2020
30 мільйонів гривень вилучено за незаконний обіг алкоголю і тютюну на Рівненщині

З початку року в області вилучили незаконної алкопродукції і тютюну на суму 30 млн грн. Це у 6 разів більше ніж торік за аналогічний період. Таку статистику обговорили на селекторній нараді під керівництвом Прем’єр-міністра Олексія Гончарука. Про це йдеться на сайті Рівненської ОДА. 

 

Загалом, в Україні 50 % спиртової галузі перебуває в тіні. На сьогодні відомо про 16 підприємств, яких підозрюють в незаконному виробництві підробок і 300 точок, які їх реалізують. «Цей тиждень має пройти під гаслом – «боротьба з нелегальним обігом контрафактної продукції». До кінця місяця ми повинні зменшити невтішну статистику і до 1 березня показати серйозний результат», — зазначив Прем’єр-міністр Олексій Гончарук під час селектору з регіонами.

 

За підсумками селектору голова ОДА Віталій Коваль дав доручення правоохоронним органам опрацювати кожну точку на Рівненщині, де незаконно продають або виготовляють алкопродукцію. «Мета — не лише виявити і закрити нелегальні точки, а й зробити так, щоб їхня діяльність не відновилася. Більше того, дізнатися звідки отримають контрафактну продукцію і виявити організовані групи, які займаються цим», — підсумував голова ОДА.

 

На сьогодні в тестовому режимі вже працює сервіс перевірки акцизних марок. Це можна зробити в “ручному” режимі шляхом введення її реквізитів у Електронному кабінеті платника податків. Цей сервіс надає можливість здійснювати громадський контроль за обігом підакцизних товарів.

 

Нагадаємо, з 1 травня в Україні запрацює система «Електронна акцизна марка» для захисту споживачів від контрафактної алкогольної продукції. Урядове рішення передбачає нанесення на марку акцизного податку для алкогольних напоїв двох додаткових елементів: QR-код та штрих код. У цих кодах будуть зашифровані реквізити марок. Запровадження таких кодів є необхідною передумовою для створення системи контролю за обігом підакцизних товарів.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!