ГОЛОВНАЕкологічна та техногенна катастрофа на Донбасі, внаслідок порушення Росією законів та звичаїв війни

Екологічна та техногенна катастрофа на Донбасі, внаслідок порушення Росією законів та звичаїв війни

22 мая 2020
Екологічна та техногенна катастрофа на Донбасі, внаслідок порушення Росією законів та звичаїв війни

Як повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області, останньою до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 438 КК України, тобто за фактом порушення законів і звичаїв війни на тимчасово окупованій території Донбасу.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що квітні 2014 року в результаті збройної агресії Російської Федерації порушено екологічну рівновагу в регіоні, що призвело до небезпечних змін стану навколишнього середовища на території, де проживають майже 5 млн. осіб.

В ході військових дій зруйновано і пошкоджено велику кількість об'єктів інфраструктури. Такий стан може негативно позначитися на роботі очисних споруд, захисту сховищ токсичних і радіоактивних відходів, що, в свою чергу загрожує погіршенням якості питної води та порушенням в роботі систем господарського та питного водопостачання. Оскільки подальше затоплення шахт на окупованій території сприяє виходу на поверхню токсичних шахтних вод і потрапляння їх в р. Сіверський Донець та Азовське море ", - сказано в повідомленні.

Також зазначається, що зазначені дії країни-окупанта є порушенням положень Конвенції про захист цивільного населення під час війни від 12.08.1949 та ст. ст. 35, 54, 55 Додаткового протоколу від 08.06.1977 (Протокол I).

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!