ГОЛОВНААктуальноГоловне зі звернення Президента Володимира Зеленського

Головне зі звернення Президента Володимира Зеленського

8 июня 2022
Головне зі звернення Президента Володимира Зеленського

Урядом утворюється штаб для підготовки до наступного опалювального сезону. Це рішення ухвалене за результатами наради, яку проведено як з представниками Уряду, так і з представниками наших найбільших державних енергокомпаній і регуляторів. Премʼєр-міністр, міністри енергетики, економіки, міністр розвитку громад і територій, керівники Нафтогазу, Укренерго, Енергоатому та НКРЕКП, був також і профільний заступник керівника Офісу президента.

Обговорили питання закупівлі достатнього обсягу газу на опалювальний сезон, накопичування вугілля, виробництва електрики. В умовах, які маємо наразі через російську агресію, це буде обʼєктивно найскладніша зима за всі роки незалежності. Але маємо пройти її так, щоб наші люди відчували нормальну роботу держави.

У цей час в нас не буде продажу нашого газу і вугілля за кордон. Увесь внутрішній видобуток буде направлений на внутрішні потреби.

Водночас, робимо все для того, щоб наростити наші можливості експорту електрики. Це дозволяють робити наявні в Україні потужності. А після історичного приєднання нашої держави до обʼєднаної енергомережі Європи, такий експорт не тільки дозволяє нам збільшувати нашу валютну виручку, але й прямо вливати на стабілізацію енергтичної ситуації в країнах-сусідах, які скорочують споживання російських енергоресурсів.

Ще один важливий аспект – це ремонтна програма для ТЕС, ТЕЦ і котелень. Зокрема для тих, які були пошкоджені чи розбиті російськими ударами. Виконання цієї програми – найближчими місяцями одне топ-завдань для міністерства енергетики.

Поставив Уряду дуже конкретне завдання зробити все, щоб тарифи на газ і електрику і в наступному опалювальному сезоні не змінились, і це буде забезпечено. Місцева влада відповідає за тарифи на тепло і гарячу воду, і на місцевому рівні має бути забезпечення така сама незмінність тарифів і зимою 2022-2023 років.

Також провів нараду щодо комунікації з Європейським Союзом і окремими країнами-членами ЄС по нашій заявці і набуттю статусу кандидата. І команда міністерства закордонних справ, і команда влади в цілому – всі працюють для того, щоб вже в червні зʼявилось історично вагоме рішення, яке ми всі очікуємо.

Вже більш ніж 31 тисяча російських військових загинули в Україні. За час з 24 лютого Росія сплачує за абсолютно безглузду війну проти України майже по 300 життів своїх солдатів щоденно.

Активно працюємо, щоб залучити кошти для підтримки нашої армії і для відновлення України після бойових дій. На територіях, які вже деокуповані, повертаємо електрику, газ, постачання води, звʼязок. Звичайно, потрібно ще багато зробити.

Потрібно знову забезпечити лікарні обладнанням, провести розмінування. І звичайно, відбудувати усе зруйноване.
Один з інструментів для цього – державна фандрайзингова платформа United24. Тільки за перший місяць роботи за її допомогою вдалося залучити вже понад півтора мільярди гривень.

Сьогодні амбасадоркою United24 стала Еліна Світоліна, наша відома і дуже успішна тенісистка. Разом з Андрієм Шевченком – першим амбасадором United24 – Еліна працюватиме, щоб залучити нову підтримку для України.

На наступний тиждень запланований запуск спеціальної "Книги катів" – інформаційної системи, в якій збираються підтверджені дані щодо воєнних злочинців з російської армії. Створення такої інформаційної системи триває вже певний час. Це конкретні факти про конкретних людей, які винні у конкретних жорстоких злочинах проти українців.

Джерело

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!