ГОЛОВНА«РФ стягнула в ОРДЛО близько 2300 військових» - Дейтон

«РФ стягнула в ОРДЛО близько 2300 військових» - Дейтон

6 августа 2020
«РФ стягнула в ОРДЛО близько 2300 військових» - Дейтон

«Близько 2300 росіян зараз перебувають на сході України». Про це, заявив відставний генерал-лейтенант американської армії та політик Кіт Дейтон у коментарях Комітету з міжнародних відносин під час свого виступу в Сенаті США.

За словами американського військового і політичного діяча Дейтона, Російська федерація передала бойовикам т.зв. «Л/ДНР» близько 400 танків, 700 одиниць артилерії, серед яких є гаубиці, великокаліберні знаряддя, системи залпового вогню. Крім того, сепаратисти отримали з РФ безпілотні літальні апарати, засоби протиповітряної оборони і легку стрілецьку зброю. Також на окуповані території Донецької та Луганської областей України стягнуто близько 2300 російських військовослужбовців.

Але це не все: росіяни, як зазначив Дейтон, займаються супроводом колон з технікою і зброєю, а в деяких випадках і очолюють їх. Таким чином, проти української армії на Донбасі діє «потужна сила», цитує генерала українська редакція «Голосу Америки»

Наразі генерал-лейтенанта у відставці Кіта Дейтона розглядають на пост посла США в Україні, кандидатуру якого запропонував президент Трамп і якого сьогодні підтримав Український конгресовий комітет Америки. Кіт Дейтон добре обізнаний з ситуацією в Україні, оскільки є військовим радником США для України в сфері оборони. З 2010 року очолює аналітичний центр Джорджа Маршалла у Німеччині, а раніше 40 років служив у Сухопутних силах США.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!