ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУЩо важливо знати про сезонну алергію та як з нею впоратися

Що важливо знати про сезонну алергію та як з нею впоратися

3 мая 2024
Що важливо знати про сезонну алергію та як з нею впоратися

Не для всіх час цвітіння рослин — це найкраща пора року. Особливо неприємна вона для людей, які страждають на сезонні алергії. Навесні та влітку алергія часто з’являється на пилок рослин. Це ще має назву — поліноз.
 

Наші партнери, команда платформи доказової інформації про здоров’я Бережи себе розбиралися, як розпізнати алергію та як дати собі раду із нею.  [????]
 

Терміни цвітіння рослин можуть різнитись. Це залежить від клімату та особливостей погоди. Наприклад, в травні активно квітнуть злакові. Існує інтерактивна карта (http://allergy.in.ua/), яка може допомогти відстежувати цвітіння та зорієнтуватись, на що саме у вас може бути наразі алергія.
 

Як полегшити симптоми алергії та покращити якість життя?
Найкращий спосіб позбутися алергії – це уникати алергену, але у випадку пилку рослин – це може бути важко. Натомість існують різні способи зменшити інтенсивність проявів алергії, наприклад:
→ Носіть маску на вулиці. Вона зменшить кількість частинок пилку, який ви вдихаєте.
→ Залишайтесь вдома, якщо на вулиці сильний вітер. Зачиняйте у вітряну погоду вікна.
→ Уникайте прогулянок з 10 до 15 години.
→ Після прогулянок ретельно мийте руки, прийміть душ, виперіть одяг.
→ Частіше проводьте вологе прибирання в приміщеннях.
 

Більше порад – на сайті: https://berezhy-sebe.com/alerhiia/
 
Авторка: Natali Bushkovska
 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Агресор також здійснив 25 штурмів позицій Сил оборони на Покровському напрямку фронту, зазначає Генеральний штаб.
The Atlantic у своєму матеріалі повідомляє з посиланням на своє джерело, що глава іранський глава загинув в авіакатастрофі.
Підвищення температури зменшить споживання електроенергії, але на відновлення генерацію підуть місяці, наголосили в Укренерго.
Журналісти припускають, що російські агресори готуються до нового масованого ракетного удару по Україні.
Відомство пішло на цей крок після того, як міністр оборони ФРН Борис Пісторіус запросив 3,8 млрд євро на підтримку України.
Starlink може надати серйозну допомогу у налагоджені звʼязку у віддалених регіонах четвертої найбільш населеної країни світу.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
Внаслідок обстрілу з РСЗВ Ураган сіл Новоосинове та Ківшарівка загинули п’ять цивільних громадян: чоловіки 64, 65 та 58 років, а також дві жінки 56 і 72 років.
У створеній в уряді спеціальній слідчій групі щодо обставин замаху на Фіцо не відкидають версію, що нападник діяв не зовсім сам.
40 груп швидкого реагування проводять пошукові роботи в районі, де сталася аварія президентського гелікоптера.
Президент заявляє, що окупанти не досягають свого завдання – "розтягнути наші сили та цим послабити Україну на широкому фронті від Харківщини до Донеччини".
Донецький клуб уже дограє чемпіонат, виконавши всі поставлені завдання.
Цієї весни росіяни активізували удари по українській енергетиці та знищили декілька великих ТЕС та ТЕЦ, а також вивели з ладу Дніпровську гідроелектростанцію.
В ГУР кажуть, що зараз Telegram використовується як певний легалізований даркнет, в якому можна знайти все "від продажу наркотиків до груп ухилянтів".