ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУНаступний опалювальний сезон буде найскладнішим за час незалежності – звернення Президента України

Наступний опалювальний сезон буде найскладнішим за час незалежності – звернення Президента України

8 июня 2022
Наступний опалювальний сезон буде найскладнішим за час незалежності – звернення Президента України

Бажаю здоров'я! 

Коротко звітую про день, що минув.

Було багато активностей – як дипломатичних, так і внутрішньополітичних.

По-перше, урядом утворюється штаб для підготовки до наступного опалювального сезону. Це рішення ухвалене за результатами наради, яку я сьогодні провів як із представниками уряду, так і з представниками наших найбільших державних енергокомпаній і регуляторів.

Прем'єр-міністр, міністри енергетики, економіки, міністр розвитку громад і територій, керівники «Нафтогазу», «Укренерго», «Енергоатому» та НКРЕКП. Був також і профільний заступник керівника Офісу Президента.

Що б не планували собі окупанти, ми маємо готуватися до наступної зими – у нашій державі, на своїй землі, для всіх громадян. Обговорили сьогодні питання закупівлі достатнього обсягу газу на опалювальний сезон, накопичення вугілля, виробництва електроенергії.

В умовах, які ми маємо наразі через агресію Росії, це буде дійсно найскладніша зима за всі роки незалежності. Але! Все нормально. Маємо пройти її так, щоб наші люди відчували нормальну роботу держави.

У цей час у нас не буде продажу нашого газу і вугілля за кордон. Увесь внутрішній видобуток буде спрямований на внутрішні потреби наших громадян.

Водночас робимо все для того, щоб наростити наші можливості експорту електрики. Це дозволять робити наявні в Україні потужності. А після історичного приєднання нашої держави до об'єднаної енергомережі Європи такий експорт не тільки дозволяє нам збільшувати нашу валютну виручку, а й прямо впливати на стабілізацію енергетичної ситуації в країнах-сусідах, які скорочують споживання російських енергоресурсів.

Ще один важливий аспект – це ремонтна програма для ТЕС, ТЕЦ і котелень. Зокрема для тих, які були пошкоджені чи повністю розбиті російськими ударами. Виконання цієї програми найближчими місяцями – це одне з топ-завдань для міністерства енергетики України.

Хочу окремо підкреслити, що поставив уряду дуже конкретне завдання зробити все, щоб тарифи на газ та електрику і в наступному опалювальному сезоні не змінилися. Людям і так складно, бо війна. Це буде забезпечено.

Місцева влада відповідає за тарифи на тепло і на гарячу воду, і на місцевому рівні має бути забезпечена така сама незмінність тарифів і зимою 2022-2023 років.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
У своїх піснях Салехі підтримував багатомісячні протести в Ірані у 2022 році, спровоковані смертю 22-річної Махси Аміні.
Президент США Джо Байден таємно схвалив рішення відправити Україні ракети більшого радіусу дії ще в середині лютого, стверджують джерела.
Під час необережного перевантаження боєприпасів військовослужбовцями з одного автомобіля до іншого відбулась детонація.
Сухопутні сили ЗСУ позитивно оцінили, що "велика кількість людей вирішила оновити дані чи стати на облік".
Середній курс продажу готівкового долара піднявся до 39,90 гривні, а курс євро зріс до 42,95 гривні.
Шеффілд Юнайтед виявився неготовим до гри у вищому дивізіоні і провалює сезон 2023/24.
У результаті атаки постраждав 58-річний чоловік - нині він перебуває в лікарні з травмами лиця та руки.
Україна четвертий день поспіль залучає аварійну допомогу більшу частину доби з енергосистем країн Європи. Але сьогодні її загальний обсяг дещо менший, ніж вчора.
П’ятниця 26 квітня 2024 - це 18 день місячного календаря. Спадаючий Місяць перебуває у знаку зодіаку Стрілець.
Зірка серіалу Одного разу під Полтавою розповіла, що після початку повномасштабного вторгнення неодноразово ловила себе на думці про вступ до лав ЗСУ.
Дівчині півзахисника Арсенала і збірної Англії влаштували цькування через зовнішній вигляд.
Серед головних тем переговорів були допомога Україні з боку Британії, а також санкції проти Росії.
Місцевій владі не сподобалося, що жителі Кузбасу, попри власне бажання, допомагають закінчити війну, яку розв'язала РФ.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.