ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОУ Дубно запрацював унікальний дитсадок

У Дубно запрацював унікальний дитсадок

19 декабря 2020
У Дубно запрацював унікальний дитсадок

Напередодні Дня Святого Миколая для дубенських дошкільнят відкрили оновлений дитсадок «Сонечко». Це перший та поки єдиний заклад на Рівненщині, який комплексно термодернізований за європейськими стандартами. Про це повідомляють у Рівненській ОДА.

 

«Це один із чотирьох проектів, що отримав кошти на модернізацію від ЄС. У результаті реконструкції на 50% скоротиться споживання енергії. При цьому у приміщенні зберігатиметься комфортна температура. Оновлена будівля – це хороший приклад втілення екологічних енергозберігаючих технологій. Адже будуть знижені викиди вуглецю в атмосферу», — зазначив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

 

Це успішний приклад синергії обласної, міської влади та європейських партнерів, відзначає заступник голови ОДА Сергій Гемберг. Адже втілити важливий для громади проект допомогло залучення грантових інвестицій. Реконструкція дитсадка складалася з двох етапів – термомодернізації будівлі та внутрішнього ремонту. Загалом на реконструкцію дошкільного закладу спрямували кошти різних джерел – Євросоюзу, області та міста.

 

«На усі проекти з енергоефективності в Україні Євросоюз передбачив понад 17 млн євро. Дубно долучилося до ініціативи «Угода мерів – Демонстраційні проекти». Однією із умов втілення проекту було співфінансування», — розповів міський голова Дубно Василь Антонюк. Проектом передбачено термомодернізацію чотирьох дубенських освітніх закладів: НВК «ЗНЗ-ДНЗ», ДНЗ № 4, ЗОШ № 6 та ЗОШ № 7.

 

 

 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!