ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОПонад 4 тисячі порушень карантину виявлено на Рівненщині

Понад 4 тисячі порушень карантину виявлено на Рівненщині

19 октября 2020
Понад 4 тисячі порушень карантину виявлено на Рівненщині

На Рівненщині мобільні бригади виявляють порушення карантинних обмежень у зв’язку з поширенням коронавірусу COVID-19. До них входять працівники підрозділів поліції ГУ НП в області, залучаються представники органів місцевого самоврядування, ДСНС, територіальних районних підрозділів Держпродспоживслужби в області, Укртрансбезпеки. Про це повідомляють у Рівненській ОДА. 

 

На сьогодні мобільні групи перевірили 17882 об’єктів господарювання, за результатами складено 269 протоколів. За порушення вимог головного державного санітарного лікаря України в місцях торгівлі на агропродовольчих ринках, об'єктах торгівлі продовольчими та промисловими товарами, у закладах громадського харчування тощо складено 460 протоколів за статтею 42 КУпАП.

 

Загалом в області зафіксовано 4316 повідомлень про недотримання протиепідемічних норм. Складено 565 адміністративних протоколів за ст. 44-3 КУпАП.

 

Щоденно до здійснення заходів залучається 22 рейдові групи, якими щодня здійснюється до 35 рейдів. Окрім того, до несення служби із забезпечення публічної безпеки і порядку на вулицях та громадських місцях залучено 382 працівники поліції та 37 військовослужбовців Національної гвардії України ГУ. Вони працюють у складі самостійних піших та автопатрулів.

 

Загалом від початку запровадження карантинну Держпродспоживслужба області контролює проведення суб’єктами господарювання дезінфекції приміщень та реалізації продуктів харчування в фасованому та ізольованому вигляді. Окрім того, здійснено дезінфекціїю 1095 одиниць транспорту, 5 вокзалів, 142 дезінфекцію супермаркетів і торгівельних центрів, 1704 – інших закладів громадського призначення, здійснено 72715 інших саносвітних заходів (роздано санбюлетенів, плакатів, листівок, проведено роз'яснювальних бесід з населенням).

 

З метою створення безпечних умов для навчання в умовах карантину у закладах освіти області проводили профілактичні заходи:

вологе прибирання приміщень з дезінфікуючими засобами,

регулярне провітрювання класних кімнат,

встановлення особливого режиму роботи навчальних закладів та переміщення учасників навчального процесу в них тощо.

Заклади освіти області забезпечені пірометрами, засобами індивідуального захисту, дезінфікуючими засобами для обробки рук та поверхонь.

Починаючи з 1 вересня, у Рівненській області захворіли 186 учнів та 459 вчителя/працівники закладів загальної середньої освіти, на самоізоляції перебувало 6103 учня, 769 вчителів/працівників та 273 класи. На сьогодні у 59 закладах освіти навчальний процес переведено на дистанційну форму навчання.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!