ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОПідприємство на Рівненщині шиє одяг для всесвітньо відомого бренду

Підприємство на Рівненщині шиє одяг для всесвітньо відомого бренду

15 января 2021
Підприємство на Рівненщині шиє одяг для всесвітньо відомого бренду

Вагому нішу в економіці Рівненщини займають підприємства легкої промисловості. Зокрема, у Дубенському районі успішно працює швейне підприємство, яке спеціалізується на пошитті чоловічого та жіночого одягу. Тут виготовляють 70 тисяч одиниць виробів в рік.

 

За словами директора підприємсва Віталія Ткачука, сучасне обладнання дозволяє виготовляти швейні вироби з високою продуктивність з урахуванням сучасних тенденцій. Тому фабрика співпрацює з відомими торговими марками, у тому числі постачає одяг для всесвітньо відомого бренду «Zara». «Незважаючи на пандемію, бізнес не втрачає своїх обертів. «Маяк» — одне з небагатьох підприємств, яке не лише не скорочували своїх працівників, а й навпаки – змогли перекваліфікуватися. Майже всі свої ресурси вони спрямували на пошиття захисних масок», — зазначив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

 

Важливим фактором для області є і те, що підприємство експортно-орієнтоване. Впродовж 20 років вони співпрацюють з партнерами зі Швеції, Німеччини, Бельгії, Польщі. Завдяки такому бізнесу область має позитивне сальдо, тобто експорт перевищує імпорт. Як повідомляють у Рівненській ОДА, лише у 2020 році експорт товарів на Рівненщині збільшився на 6,6 % проти минулого року.

 

«Розуміємо, що дійсно пандемія вносить корективи у виробничі плани. Але приємно те, що конкуренцію підприємство витримує і шиє товари для Європи. Зокрема, для Німеччини, Латвії та інших країн. Особливу увагу необхідно приділити підготовці кадрів, бо забезпеченість таких виробництв кваліфікованим персоналом – це основна проблема. Будемо ініціювати корективи в обласну програму з регіонального замовлення, щоб наші професійно-технічні заклади готували робітників для підприємств області», — зазначив Віталій Коваль.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!