ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОНа Рівненщині від COVID-19 вакцинують людей 80+

На Рівненщині від COVID-19 вакцинують людей 80+

8 апреля 2021
На Рівненщині від COVID-19 вакцинують людей 80+

На Рівненщині триває другий етап вакцинації, який передбачає також вакцинопрофілактику людей віком 80+. Проте, існують певні труднощі із вакцинацією цієї категорії населення, повідомила заступниця начальника управління охорони здоров’я, координаторка із вакцинації в області Олена Гандзюк під час онлайн брифінгу в Рівненській ОДА.

 

«Часто це маломобільні люди, які не можуть  самостійно дістатися до стаціонарного пункту щеплення або живуть у віддалених селах, де ще немає таких пунктів. Мобільні бригади не можуть виїхати до таких пацієнтів, оскільки наразі працюють із вакциною Covishield (AstraZeneca), яка містить в одному флаконі 10 доз. Якщо не буде відповідної кількості охочих вакцинуватися, то решту вакцини у флаконі доведеться утилізувати. Коли флакон вже відкрито, вакцину транспортувати не можна», - зауважила Олена Гандзюк.

 

Забезпечити довезення та супровід людей похилого віку до пунктів щеплення, вона закликала їхніх рідних. «Звертаюся до молодих людей, прихильних до вакцинації, подбайте про своїх батьків та дідусів, запишіть їх в чергу на вакцинацію, проконсультуйтеся в сімейного лікаря, та привезіть їх до пункту щеплення», - додала Олена Гандзюк.

 

На цей час в області від COVID-19 щеплено більше 200 осіб, які досягли віку 80 та більше років. Нагадаємо, наразі на Рівненщині працює 9 мобільних бригад та 48 стаціонарних пунктів щеплень. Адреси, номери телефонів та графік роботи останніх - на мапі https://bit.ly/3djpnbE. 

 

Також записатися на вакцинацію можна через портал або мобільний застосунок «Дія» або за посиланням https://forms.gle/vENTrnmURcc3ssAx5

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!