ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОДля "ковідних" лікарень виділять субвенцію на кисень

Для "ковідних" лікарень виділять субвенцію на кисень

2 ноября 2021
Для "ковідних" лікарень виділять субвенцію на кисень

Держава виділить субвенцію на забезпечення централізованим киснем «ковідних» лікарень, - повідомляють на сайті Рівненської ОДА.

 

Перший заступник голови ОДА Сергій Подолін та директор департаменту цивільного захисту та охорони здоров‘я населення ОДА Олег Вівсянник взяли участь в онлайн нараді, ініційованій Офісом Президента України, щодо виготовлення проєктно-кошторисної документації на забезпечення централізованим киснем закладів охорони здоров’я, які надають медичну допомогу пацієнтам з COVID-19, а також внесення інформації до медичної інформаційної системи з метою здійснення аналізу готовності закладів до надання такої допомоги та відповідного оперативного реагування.

 

«На сьогодні одним із пріоритетних завдань центральної та місцевої влади є своєчасне та в достатній кількості забезпечення киснем медзакладів, які надають допомогу хворим на COVID-19. Держава дбає, щоб усі, хто потребує кисневої терапії, її отримали. А тому передбачила медичну субвенцію на забезпечення «ковідних» ліжок киснем та контролює ситуацію з отриманням та освоєнням регіонами зазначених коштів», - прокоментував Сергій Подолін.

 

На сьогодні хворі з COVID-19 отримують медичну допомогу в 21-й лікарні Рівненщини, де підготовлено 1992 ліжка, з них забезпечені киснем - 1870. Наразі підключені до кисню 1100 людей. Відсоток заповненості ліжок хворими, які отримують кисневу терапію - 58%.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!