ГОЛОВНАГАРЯЧІ НОВИНИКремль наказав винищити українські паспорти

Кремль наказав винищити українські паспорти

29 сентября 2020
Кремль наказав винищити українські паспорти

 

 

"Наші джерела в ОРДО повідомляють, що окупаційні адміністрації РФ і НВФ "ДНР", слідом за забороною української мови, хочуть викорінити наявність українських паспортів у жителів ОРДО", - йдеться у повідомленні  Восточной Правозащитной Группы з посиланням на власні джерела.

 

Зазначається, що на практиці цей процес має виглядати так: якщо на окупованих територіях Донецької області місцевий житель надає паспорт громадянина України, приміром, в РАЦСі, під час перетину "внутрішнього кордону" між т.зв. "ДНР" і "ЛНР", бойовики "ДНР" ставитимуть там позначки, через які паспорт втратить свою чинність.

 

"Як нам повідомили, це пілотний проект в ОРДО, його мета максимально примусити і мотивувати жителів оформляти паспорти НВФ "ДНР" і РФ. В свою чергу, ватажок НВФ "ДНР" Денис Пушилін підписав і відповідний "Указ" від 23.09.2020: "про використання паспортів громадян України", - йдеться у повідомленні.

 

Правозахисники запевняють, що таким чином в ОРДЛО йде масштабний процес інтеграції місцевого населення до РФ.

 

"Вже заборонена українська мова, виведена українська валюта, масово роздаються паспорти РФ, а тепер ще й будуть знищуватися українські паспорти", - зазначено у дописі.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!