ГОЛОВНАГАРЯЧІ НОВИНИКілька років ув’язнення за телефонний жарт

Кілька років ув’язнення за телефонний жарт

5 февраля 2021
Кілька років ув’язнення за телефонний жарт

Останнім часом у зв’язку із незаконною діяльністю в Україні збройних формувань т.зв. «ДНР», «ЛНР», а також через посилення в українському суспільстві політичного та соціального радикалізму, нестабільністю криміногенної обстановки, почастішали випадки вчинення анонімних телефонних проявів щодо замінування місць масового скупчення громадян, а також приміщень органів державної влади та управління регіону.

Після викриття правопорушники пояснюють вчинення неправдивих повідомленнь про замінування здебільшого як невдалий телефонний жарт, проте відповідальність передбачена чинним законодавством за такі дії досить сувора.

Зокрема, впродовж останнього часу правоохоронними органами регіону до кримінальної відповідальності за вчинення зазначених протиправних дій вже притягнуто двох мешканців м. Рівне та одного мешканця м. Сарни Рівненської області, із яких згідно Вироків суду, які вступили в законну силу, подібний жарт коштував 30-річному уродженцю м. Рівне 4 (чотири) роки та 6 (шість) місяців життя. Останнім двом фігурантам кримінальних проваджень за подібні протиправні дії судами призначено відбування покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, встановивши їм іспитовий строк на 1 (один) рік.

Служба безпеки України попереджає, що завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, порушує безпеку суспільства, заподіює істотну майнову шкоду та призводить до інших негативних наслідків. За таке діяння Кримінальним кодексом України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до шести років. За те саме діяння, якщо воно спричинило тяжкі наслідки або вчинене повторно, – позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

Із урахуванням викладеного, УСБУ в Рівненській області звертається до жителів регіону з проханням утриматись від вчинення подібних протиправних дій, а при наявності інформації щодо намірів інших осіб вчинити дані протиправні дії просимо звертатися за номером — (0362) 678-606, або на телефон чергового (0362) 62-43-43.

 

 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!