ГОЛОВНАГАРЯЧІ НОВИНИДезінформація і пропаганда у часи коронавірусу

Дезінформація і пропаганда у часи коронавірусу

2 апреля 2020
Дезінформація і пропаганда у часи коронавірусу

Зараз є лише один пріоритет: усі національні, європейські та міжнародні ресурси зосереджені на стримуванні спалаху COVID-19. Вірус швидко поширюється; сотні тисяч хворіють, тисячі вмирають. Життя залежить від точної та своєчасної інформації.

Як заявив на прес-конференції на початку цього тижня Хосеп Боррелл, голова Європейської служби зовнішніх дій : "Дезінформація грає з життям людей. Дезінформація може вбити". 

Ця небезпечна гра триває вже два місяці. Перший шматок дезінформації ми записали на коронавірус з'явився в Російській державній фінансується Супутнику Новинах 22 січня.

 

Оповідь існувала з самого початку: вірус техногенний; зброя, створена НАТО. З незначними варіаціями ми бачимо ту саму претензію, що повторюється рекламною нудотою цього тижня. США побудували вірус; Пентагон зробив це; що правлячі еліти ... Мета цієї передбачуваної диявольською схеми , щоб ввести світову тиранію і забезпечити американську гегемонію ; Країни третього світу - справді хто живе на південь від 40-ї паралелі! - є мішенню Злого Заходу.

З одного боку, прокремлівські дезінформаційні пункти заявляють, що спалах - це підступ. З іншого боку, вони потурають апокаліптичним сценаріям, припускаючи, що через пандемію шенгенська система розпалася, НАТО розчиниться, ЄС паралізується, країни Балтії приречені, в Літві немає лікарів, а Україна знаходиться у вільному падінні. Весь проект «глобалізації» закінчений! Коронавірус - це Чорнобиль ЄС .

Але потім знову приходить батог: Вірус зовсім не небезпечний. Його можна вилікувати сольовим розчином за чотири дні , в чому проблема? Проблема полягає в тому, що насправді вірус не можна «вилікувати фізіологічним розчином». Кожен, хто дотримується цієї поради, ризикує не лише власним здоров’ям, але й здоров’ям, а ще гірше, життям інших людей. Майже половина випадків дезінформації присвячена, так чи інакше, спалаху COVID-19.

Найважливішою метою цієї кампанії є поширення недовіри, де це можливо. Тим часом, прокремлівські дезінформаційні екосистеми папуг офіційно заявляють про те, що ситуація в Росії "знаходиться під контролем", не вдаючись до деталей щодо цього передбачуваного досягнення. 

Спалах COVID-19 - це глобальна проблема, яку потрібно вирішити на всіх рівнях суспільства. Ми несемо відповідальність за те, щоб ми не поширювали вірус і піклувались один про одного. Муніципалітети та РОДА мають забезпечувати медичні послуги, піклуватися про найслабших та найвразливіших серед нас та підтримувати громадський порядок.

Академії та більш широке науково-дослідне співтовариство, приватний сектор, ЄС, ООН та інші регіональні та міжнародні органи мають усі свої визначені обов'язки та функції. Зрештою, ефективність глобальної реакції зводиться до довіри та співпраці. Кремлівська дезінформаційна машина прагне підірвати цю істотну солідарність у той момент, коли дезінформація може добре і справді вбити.

Залишайтесь вдома здоровими та не дозволяйте себе обманути.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!