ГОЛОВНАЦинізму Кремля не має меж – кримчан відправляють воювати на Донбас

Цинізму Кремля не має меж – кримчан відправляють воювати на Донбас

28 мая 2020
Цинізму Кремля не має меж – кримчан відправляють воювати на Донбас

В поточному році Росія має намір призвати до лав своєї армії майже 3,3 тисячі жителів окупованого Криму. Всього з 2015 року до лав російської армії були призвані не менше 18 тисяч кримчан. Про це заявив Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євген Цимбалюк на засіданні Постійної ради ОБСЄ.

Цимбалюк нагадав, що призов жителів окупованого Криму в російську армію є порушенням зобов’язань держави-окупанта згідно з Женевськими конвенціями.

"Це було і залишається кричущим порушенням зобов'язань Росії як держави, що окуповує. Женевські конвенції від 12 серпня 1949 року дуже чітко забороняють державі-окупанту примушувати жителів окупованої території служити в її збройних або допоміжних силах, в тому числі шляхом тиску чи пропаганди, спрямованої на забезпечення добровільного призову", – наголосив Цимбалюк.

Поряд з цим, більшість призовників буде служити, зокрема в Південному військовому окрузі РФ, чиї військові частини безпосередньо беруть участь в бойових діях проти українських військових на Донбасі.

"Росія окупувала дві частини території України і відправляє українців з однією з цих частин боротися з українцями в інший. Важко уявити собі більш цинічний спосіб використання окупації для реалізації сумнівних політичних цілей", – підкреслив Цимбалюк.

За матеріалами сайту «5.ua».

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!