ГОЛОВНАБлогиАктуальноРосія продовжує втручання у виборчий процес

Росія продовжує втручання у виборчий процес

Автор
Опубликовано: 1803 дня назад (14 мая 2019)
Редактировалось: 3 раза — последний сьогодні в 09:57
0
Голосов: 0
Росія продовжує втручання у виборчий процес

Після численних повідомлень про виявлені наміри Російської Федерації втрутитися у вибори Президента США та Президента України, цього разу повідомлення надходять з країн ЄС напередодні виборів до Європарламенту, які відбудуться 23 травня 2019 року.
За повідомленням німецького "Deutsche Welle", Єврокомісар з питань правосуддя Віра Юрова висловила стурбованість кампаніями з дезінформації, особливо з боку Росії, за два тижні до виборів до Європарламенту.
"Ми не можемо допустити, щоб результати виборів навіть в одній державі-члені ЄС були викривлені маніпуляціями. Навіть часткові викривлення неприпустимі, тому що ці вибори вирішать долю Європи", - сказала Юрова.
За словами єврокомісара, організовані дезінформаційні кампанії з-за кордону прагнуть використовувати існуючі поділи в суспільстві. "Це ускладнює їх ідентифікацію. Ми зараз переживаємо цифрову гонку озброєнь. Європа повинна бути готовою" - сказала Юрова.
Як відомо, у боротьбі з дезінформацією ЄС створив підрозділ під назвою "StratCom", щоб розкривати дезінформацію, що надходить з Росії. Підрозділ вивчає російські ЗМІ, а також маніпулятивні новини і оприлюднює публічні висновки.
Крім цього, американське кібер-командування посилює оборону країн-учасників НАТО для встановлення контролю за діями Москви. Американські чиновники з країнами-союзниками приділяють значні зусилля для протидії втручанню Росії в демократичні вибори» - повідомляє видання "NewYork Times".
Представники американських кібер-команд «Cyber Command», розгорнуті минулого року в Україні, Македонії та Чорногорії, повідомили, що їхні місії включали захист виборів і розкриття інформації про нові здібності Росії. «Cyber Command» продовжить деякі з цих партнерств і розширить свою роботу в інших країнах, що піддаються нападам з боку Росії.
«Ми визнаємо і розуміємо важливість постійного контакту з ворогом у цьому просторі, особливо під рівнем збройного конфлікту, щоб ми могли захищати себе і нанести збитків», - сказав генерал-майор Чарльз Л. Мур, директор операцій для Кібер-командування, "Це це в двох словах".
Розгортання, зазначають чиновники, мають на меті ускладнити спроби Росії провести онлайн-операції в Європі та в інших місцях, в т.ч. фінансово, встановити потенційних оперативників Москви і погіршити їхню здатність втручатися в американські вибори.
Нам також необхідно активніше боротися із поширенням «фейкової» інформації в Інтернет-просторі України, особливо з тією, яка надходить з Росії, адже незабаром вибори до українського парламенту.
808 переглядів

Читайте также:

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!