ГОЛОВНАВипускники військових училищ РФ складають заліки зі стрільб на Донбасі - Резніков

Випускники військових училищ РФ складають заліки зі стрільб на Донбасі - Резніков

19 мая 2020
Випускники військових училищ РФ складають заліки зі стрільб на Донбасі - Резніков

Бойовики прикриваються коронавірусом і карантином, щоб не допускати СММ ОБСЄ на окуповану територію

Бойовики на Донбасі під виглядом боротьби з коронавірусом не пропускають патрулі СММ ОБСЄ на окуповану територію і тим самим приховують справжню ситуацію з Covid-19 та з присутністю російських кадрових військових, які приїжджають з училищ нібито на артилерійські навчання. Про це в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" заявив віце-прем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, перший заступник глави делегації України в Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі Олексій Резніков.

"Вони, наприклад, висувають таку вимогу: "Ми вас протестуємо, відразу на обсервацію в готель, там у вас будемо міряти температуру, вас будемо супроводжувати, а потім коли вирішимо, що ви все-таки здорові, ми вас випустимо щось там моніторити". На що їм відповідають представники СММ ОБСЄ, що у нас такий мандат, який передбачає безумовний доступ.", - розповів він.

Олексій Резніков уточнив, що в період з 27 квітня по 14 травня було зафіксовано 20 випадків не допуску патрулів СММ ОБСЄ на окуповану територію.

"Наші пропускають на КПВВ, а та сторона не пропускає. І вони змушені повертатися назад", - сказав він.

Чиновник також зазначив, що це є приводом приховувати справжню ситуацію з коронавірусом на своїй території, а також присутність військових з Російської Федерації, у т.ч., військовослужбовців Військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту ЗС РФ.

"Вони таким чином приховують ротацію. За нашими даними, ситуація аж до того, що випускники артилерійських училищ РФ приїжджають туди здавати заліки. Ось постріляли по українських позиціях - залік прийнятий, поїхали приймати присягу", - сказав віце-прем'єр-міністр.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!